THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, 31 July 2011

::Selamat Datang Ramadhan::

Alhmdulillah...syukur kepada hadrat Illahi kerana mmberi peluang diri saye untuk menikmati dan menjalani ibadah puasa dan amal di bulan Ramadhan ni..aminnn.. ari ni mula ngan terawih yang tetba sangt sayu hati masa solat td..mungkin satu keajaiban smasa mulanya bulan ni...

Doa dan harpan saye moga2 saye kekal sihat dan mampu untuk menjalani ibdah puasa dengan sepenuh hati dan juga ibdah2 yang len..semga diberkati hendakNya.

Akhir kata, selamat menjalani ibadah puasa untuk semua shabat2 saye di seluruh dunia..semoga ramadan kali ni dapt memberi seribu erti dan makna wat kehidupan masing2..harap2 saye dapt mengkhtam Quran untuk kali ni seperti thun2 yang lepas...aminnnnnnnnnn...

Azam Ramadhan tahun ni.*mudah2an dipermudahkan*

1. Puasa penuh tu rasenye xdpt lagi la kot.hhehe.
tp mana tau kan kot2 pusingan dia pening.lala
2. Kalau boleh nk pusing masjid2 yang ader kt tpg ni tuk solat sunat terawih..
3.Insyallah diizinkan tuk saye khtam Al-Quran seperti thn lepas.
4.Semoga saye sihat sentiasa dan dpat menjalani azam2 kat atas..aminn

Jangan Lupa Niat Puasa!
Meh kita share same2 fadilat solat sunat tarawih setiap hari..

Malam 1 
Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama sepertimana ia baru
dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah.


"SELAMAT BERPUASA DAN MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK"

Tuesday, 26 July 2011

::Percaya atau Tidak?::

haa..mlm ni pas diner ngan my mom,tman dia mkn ubt sume as usual my routine di atas katil melyari internet..wahh duk bring lepas mkn mmng syok kan..ermmm lama2 leh jg montel la saye.hahha.oke nk citer mlm ni sal kngan masa saye dulu2 skolah mngah..

nk jd citer smbil2 layan lagu kat hitz.fm, buka la my fb account.tetiba ader ex schoolmate saye masa kat convent dulu ade tag satu pic ni kat saya..hahha serius lawak n mmng menggamit kengan silam masa skolah kat convent dulu.. nk tau kngan pe meh saya citer skit..

percaya atau x dulu saye pernah mewakili sekolah convent dlm pertandingan memasak anjuran Nestle! mcm xcaya pun ader.lallaa.masa ni saye form 2..ader kelas ert, ingt lagi ckgu tu nama Pn Mah..dia yang suh sye masuk pertndgan u.mula2 rase mcm takut tp dsbbkan oleh ader geng kiotg 3 org kene masuk..saye dah xbape ingt resipi ape yang kiotrg wat tp ader 3 menu..

kira sorang 1 amik n masak 1 menu..menu tu western food oke! lau xsalah saye,my fren azreem dia masak brocholi kot, anne kene wat spageti n saye kena wat pancake n souse.n last skali kene prepare desert,masa tu kene wat aiskrim layer..*ntah ingt2 lupa dah pun wat pancake tu.yang saye ingt pancake tu berlayer..syok jugak wat dia.he*

1st round tuk pertndingan antra daerah,kiortg wakil larut mtg n selma.wat kat hotel seri malaysia ipoh..and dis moment kiotrg menang! dpt num 1.wah masa tu syok xterkta..n lepas tu prepare tuk wakil ngeri plak,.msa ni ltih tubi jgn ckap la tiap2 mngu kena mai ari sabtu practice msak kot..adoiii siap msak ader jam kat tepi,saye ingt lagi siap kene katuk nagn pn mah tu ngan sudip sebb xcpai target time yang dittapkan..dari sedia brag, msak, decorate n present..sume kiotrg wat.masa dulu bukan ingt ape kan.wat je la,ehhe

final round tuk pertndingan peringat kebngsaan,wakil ngeri perak..presenter kami la.cece..wat kat hotel singgahsana,pj.msa ni ingt lagi kiotrg boring duk kat hotel tu sementara tgu hari bertanding,leh jln kaki dari hotel sampai amcorp mall.weh brani mati kot,mlm2 kiotrg jalan 3 org jer.p lepak situ..*adoi msa ni lau tetiba la org kidnap xder dah kot saye skrang.hheheh* 

so msak mcm biasa tp kali ni rase janggal sangt2,sbb ramai org satu hal n masa ni jdi ketaq sunggh.msak depan2 org n msa tu xsalah saye juri dia chef ismail n chef ape ntah yang cina sorng tu. tp xder rezki kiotrg dpt num 4 ja...ingt lagi yang menag tu dari pahang kot,xfair sbb dlm peraturan decoration xleh pakai ape2 accessories, tp diaorang pkai..skolah sbllah meja kiotrg pun merungut jugak.tp ape nk wat..pertndingn kalah menang adat la kan..

ape2 mmng seronok, penglaman n sya jugak dapt sijil memasak peringkt negeri n peringkt kebangsaan!..he*abah saye dulu pernah ckap,lau ader orang nk masuk minng dia leh tnjuk sijil tu..haha.tapi laku ke sijil tu lau saye tunjuk pun?lalal*

so maybe from dat tme saye mint memasak n banyak benda saye try masak..pantang duk kat dapur n pantng lau p beli brang groceries! sume bnda saye nk buh dlm troli eventhough saye dah list sume ape yang perlu n kene beli ajer!* 

So sbgai bukti saye buh gmbr kat bawah,,t kang ader plak yang kate saye ckap kosong je kan..hehe.


*dari kiri ::azreem, anne, saye, senior form 5, pn sarina, pn mah, n senior form 5*

Monday, 25 July 2011

::Sakit VS Pening Kepala::

Sakit vs Pening?? mane satu istilah yang betui dari dulu smpai skrnag pun xpernah tau nk guna mane..huhu.psti jugak salah istilah..xpela aper2 pun lately ni saye kerap benar rase skit kepla..ish ssusah sangt kan nk identify..ok no p wat research n t saye kongsi outcome same2~

1st version dulu ::Sakit Kepala::

Sakit kepala slalu muncul masa emosi sedang down & saat perubahan cuaca. Besides, tubuh terlalu letih atau flu, pun leh causes sakit kepala. ikut hati lau ngan pasaran ubat2 yang berlmbak2 kat malaysia ni.senang je, beli aktive fast telan lenaa...

tp smpai bila nk telan ubt tu ja.last2 t nek tepu bdan kita duk telan ubt kan..bak kata ibu saye jgn bg manja sangt makan ubt..*lau terpksa i have to!*

petua2 yang diadptasi dari sesetngah blog + forum yang dibaca..

1. Banyak minum air masak

Minum air putih setiap hari sangat bermanfaat bagi kesehatan, diantaranya menjaga keseimbangan pH pada tubuh, menjaga suhu tubuh, melancarkan metabolisme, menjaga kesehatan pernafasan, mencegah konstipasi, rasa panas pada perut, sakit kepala sebelah(migrain), radang dan infeksi lambung, batu ginjal, penyakit kardiovaskuler, nyeri sendi, sakit punggung dan osteoporosis..

*ni serius aku copy paste dari blog org tu..tanks yerk kongsi ilmu..lau ikutkan nk minum air masak ni dah bergelen2 pun,tp lau kpla nk sakit dia bukan heran pe..huhu*


2. Rehat yang cukup

sesetgah org pesan tido sblum zuhur adlh yang terbaik..kate omputih just take a nap!..weh ni org suh tido tuk 5 10 minit na..bukan hentam sampai 2 3 jamm..adoiii..tp frm my experience,it's work! ader skali kat ofis ri2 sakit kepala sangt, lelap jap kat ofis 5 minit, bgun2 sangt la fresh!rasa mcm tdo lama sunguh tu..*maybe leh praktik kan pasni..*


3. Aromaterapie

i like dis theraphy very much! masa study dulu saye ingt lagi ,tiap2 bulan mmng beli lilin n aromatherphy mcm2..i luv lavender! tiap2 kali study saye akan bkar lu amik mood n study pun sennag masukk..cuma try skrang, rase2 pasang sat pastu trus lena sbb penat seharian kerja.hahha.but i think i should start it again la...mengimbau kengan n memori time study lu..sllu minyak yang ader kat pasran mcm minyak atsiri lavender, ylang ylang, kayu cendana, dan vanila yang mana skit sbnyak leh kot hlangkan stress n sakit kpla ni..

4. Latihan pernafasan

ni lathan pernafasan sndiri,,bukan cpr or else na..sungguh laju ja kan lau ader title mentioned latihan pernfasn..mesti teringt cpr..hahha.saye xpernah wat cpr pun oke~ ni lau follow dlm ape yang saye baca, at least bagi sdikit ruang dlam kepala kita tuk oksigen kuar n masuk supaya xder terkepung lak udara2 yang ader tu..sounds ok,so sok jgn tanya saye lau tetiba saye wat lthan pernfasan kat ofis.he


5. Picit kepla

lau nk wat len2 kat atas tu mcm pelik n susah skit, so cara terbbaik adalah picit kepala sndiri..slow2,take a deep breath, n menghayati setiap jari2 kita picit kepla tu kan..agak2 lau truk sangt skit tu ketuk je ngan pe..saya pernah ketuk nagn stapler kepala sndiri sbb xtahn sakit kepala..huhu..pikri2 kesian kepla sye tp ape nk wat..spa suh dia sakit kan.lallala


2nd version::Pening Kepala::

pening kepla ni lebih pda rasa nk pitam, n xstabil..lau duk brdiri tu leh tumbang la kot kan..rase mcm nmpak burung2 terbng, pastu gelap n last dummm.sllu jadi lau bdn xseimbang n slah satu dari saraf kita xdpt berfungsi ngan bek..tp sllu pening kepala ni sat ja, dia lau dpt relax n cool down skit lama2 ok la kot..kene take time skit la kan..


Tanda Pening Kepala

*Perasaan persekitaran berpusing atau bergerak
*Hilang keseimbangan
*Loya
*Tidak stabil
*Sakit kepala sedikit
*Pitam
*Lemah
*Letih lesu
*Sukar memberi tumpuan
*Pandangan kabur selepas menggerakkan kepala dengan cepat
*Perasaan penuh dalam telinga, berdengung atau berdesing dalam telinga dan kadang kala hilang pendengaran .


erm at last pas dah bca sume saye rase saye banyak ke sakit kepla..sbb lau pening kpala saye xpernh pun rase nk pitam.hehhe..so pasni saye akan guna term sakit kpala...hopefully jgn duk sllu sangt la skit klpa ni..adoii t saye nyer keje pun xjdi,pastu saye mesti jd cepat marah..ohhh saye xsuka marah2 org...please2..keshtan kene jg n diet pun!
ok sekian tuk entry yang berguna sangt rini.=)



*saye rasa saya sllu sakit yang tension tuhh!!*





Tuesday, 19 July 2011

::Rinduuu::

Rini tetiba plak terasa sngat2 rindu nk pergi certain2 places yang banyk beri kenngan yang xterkata sepanjg umur saya.wahhh tertiba emosional pla.he.
meh jom saye share ngan kamu2 sume...

1..saye rindu zamn sekolah sya dulu..especially TARP..

*dewan yang banyak sejarah..kene ngorat pun kat sini gak.hehe*
kenangan indah >> orientasi Form 4 ; kem motivasi ; perhmpunan pagi

*Kami di sekolah teknik,rase banga name teknik...* 
ha rase mcm ingt lgu ni sekerat ja.lala

2..saye rndu zaman masa kat matrik dulu jugak..


*tima matrik zaman saya pling baik skali..hehe. 
rutin harian.8-5pm: kelas, 5-6 diner, 6-7 relax, pas magrib trus study smpai kul 2 3 pagi..sok boleh plak fresh bagun kul 6 pg..fuhh lau skrang wat cmni kan best.he.tima ni outing pun sebulan skali.sbb xder bnda n tmpt nk pegi.kuar pun kat pekan kangar xder pe2 mall tu,hanya bergantung kat the store je nk beli ape2 ration. lau ari ahad outing minta maaf le mesti the store tu dah clear brang2.siap org keje situ gtau lagi,brang2 dah abis,sbb dak2 sekolah len dah beli..
msa ni jugak saye xder skandal oke!*sebb baru lepas putus cinta*.he.tp scret admire ada..jeng3..

3. ni zman study time degree dulu..UM is ONE!


saya sayng UM..syok study sini..tp kat sini saye kenal mana satu kawan n mana satu kawan mkn kawan..mcm2 pengalaman saya dpt kat sini especially sal KEHIDUPAN!..

*saye pernah stay kat KK3 dari 1year n 2year..kene pulun aktiviti sbb mals nk stay luar.*


*ni mase saye 3rd n 4th year in UM..ari2 kene panjat bukit ni..hu.n kat sini jugak saye penah jumpa hantu!!hoho.sape pun xtau sal ni..mase tu tgah tgu air baldi penuh,kul 3 pgi tadah ari hujan sbb kolej xder air..n masa tu ujan rintik2,saye ternmpak kelibt atas pokok n trus ajak rumate saye masuk bilik.dia pun macm pelik tp saya xgtau dia smpai pgi sok tu.sbb dia ni lemah smgat skit..kengan2..*


*ni dewan DTC..ader org pgil dewan terbakar..mcm2 kengan lam dewan ni..saya pernah rase wat cheers masa orientation dulu smpai sore hilang, pernah rase ketaq n berpeluh masa nk tgu masuk wat exam dalam ni n last skali ketaq + excited masa konvocation..saye inngt lagi Sidang Ketujuh, Ijazah Sarjana Muda Perakaunan 13 Ogos 2009 saya nek atas stage tuk amik skroll!wah masa tu jgn ckap la rase puas study kat sini.tp sian masa ni abah saye demam truk,tp demi nk tgu saye dia sangup than sejuk duk dlam DTC ni..terima kasih abah!


*fak kesayangan saye..yang saye berhempas pulas 4 thun kat sini la,dri fak ni buruk sampai la dah cntik mcm gmbr ats.hehe*

4..ni plak sume gmbr2 tmpat yang saye banyak release tnsion slepas dah masuk alam pekerjaan..alhmdulillah it's worth!


* water chalet yang prnah stu ketika dulu hmpir nk spend masa sendirian di sini..sounds interesting..memang aman n tenang duk sini..*


*tgk itik ni pun rase mcm leh gelak sorang2..bnyak kenngan ngan dia..sumone gave dis itik by da name of NOORA*


*wat a wonderful sunset here! saye mmng sangt suka tgk sunset..mendamaikan hati..
terima kasih Ya Allah..*


 

* i love dis place very much! cameron highlands!.sangt2 teruja n damaikan hati..gmbr ni kat blue valley, tmpat lepak minum teh yang lagi syok dari cameron valley..daun n tmpt dia lagi sejukk.....syiokkkkkk! really miss dis place much2!*


ape2 pun, saya akan tetap curi msa tuk spend myself pgi kt tmpat2 ni lagi..n nk try jugak explore tmpat2 baru yang leh release my mind!
jom masuk tido!!gudnite n jgn lupa bc doa sblum tido..

Sunday, 17 July 2011

::Syaban Bulan Kebesaran::

Masya-Allah..sedar xsedar dah masuk hampir setengah bulan Syaaban.rasa2 baru je smbut raya thun lepas dah nk masuk bulan poase thun ni..sungguh cepat masa berlalu n nak masuk bulan posa dah pun..hoho.ganti pose xbih lagi nih.adoiii sesungghnya saya sellu ralit tuk ganti pose*rse2 mcm tiap2 thun cmni kan.ish bila nk  berubah nora..* 

so entry kali ni leh kita share same2 ape amalan2 yang boleh kita amalkan sama..smga keberkatan bulan ni kita perolehi sama..aminnn

Di antara amalan-amalan yang digalakkan pada bulan Syaaban adalah :

1. Memperbanyakkan puasa sunat

Sebagaimana yang telah dijelaskan terdahulu bahawa RAsulullah SAW lebih gemar untuk berpuasa sunat dalam bulan Syaaban berbanding dengan bulan-bulan yang lain.Justeru itu adalah patut bagi kita selaku umat Baginda mencontohinya dalam memperbanyakkan puasa sunat bagi menyemarak dan mengagungkan bulan Syaaban ini.

Di dalam kitab Durratun Nasihin ada menyebut sebuah hadis yang menyatakan bahawa Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya :"Barangsiapa berpuasa tiga hari pada permulaan Syaaban dan tiga hari pada pertengahan Syaaban dan tiga hari pada akhir Syaaban, maka Allah Taala mencatat untuknya pahala seperti pahala tujuh puluh nabi dan seperti orang-orang yang beribadat kepada Allah Taala selama tujuh puluh tahun dan apabila dia mati pada tahun itu maka dia seperti orang yang mati syahid." 

2. Memperbanyak doa,zikir dan membaca selawat kepada Rasulullah SAW.

Sabda Rasulullah SAW : "Barangsiapa yang mengagungkan bulan Syaaban,bertaqwa kepada Allah, taat kepada-Nya serta menahan diri dari perbuatan maksiat, maka Allah Taala mengampuni semua dosanya dan menyelamatkannya di dalam tahun itu dari segala macam bencana dan penyakit." (Dipetik dari kitab Zubdatul Wa'izhin)

3. Bertaubat

Diriwayatkan dari Umamah Al Bahili Radiallahuanhu,dia berkata : Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya : "Manakala masuk bulan Syaaban,sukacitalah dirimu dan perbaiki niatmu."Sebahagian ahli hikmah menyatakan bahawa sesungguhnya bulan Rejab adalah kesempatan untuk meminta ampun dari segala dosa,pada bulan Syaaban adalah kesempatan untuk memperbaiki diri dari segala macam cela dan pada bulan Ramadhan adalah masa untuk menerangkan hati dan jiwa. 

*Sumber::Petikan dari blog Dr Fadzilah Kamsah*


oke, nk masuk tido dah.smga sok akan menjadi ari yang lebih baik dari ari ni n lebih ceria..
so, sebelum tidur, maafkan semua orang tak kira siapa..
Insya-Allah, Allah lipat gandakan rezeki. Sebelum tidur, berdoa, depends on apa yg kita hendaksepanjang tidur, otak akan generate kan all of our wish & Insya-Allah,
kita akan work towards it (ada semangat) di keesokan harinya.*kene bari smngt skit maklumla ari isnin kan.he*


Thursday, 14 July 2011

::Sahabat::

Hye guys..lately ni pas upload entry sal majlis saya, mcam dah xder idea tuk update entry since that ape yang berlaku currently sume menyerabutkan otak..adoiii,dugaan + dugaan.. so balik umah, rest bdan , lepak dlm bili, men msej ngn si dia n baru leh release..

rase2 dah mngu dekat bape kali dah nangis kat dia..hu.so sorry dear,tp da xder sape nk ngadu..nasib ader dia,at least kuat skit hati n smngat saya!

So untuk menenangkan fikiran, saje lepak dlam blik baca buku hntran yang dia bgi..tajuk dia  "Bagaikan Khadijah di Hati Rasulullah"...sungguh menenangggkan ati.. bab demi bab yang penulis ni tulis mmang leh jadi pnduan yang baik tuk glngan2 mudah nk berfamily..

ok xmau sentuh ape isi pati dia cuma setelah apa yang terjadi dalm khdupan kerjaya saya lately ni, kat belakng buku ni ader dia tulis doa2 yang boleh amal dlam menghadapi mslah2 harian..aminnn sekurang2nya ringan dan kurang skit amarah dlam bdan ni.. 

meh saya kongsi same2 ape yang boleh kita amalkan..

::DOA MEREDAKAN KEMARAHAN::
boleh amalkan lau kita ngah mrah sangt kat someone..mngkin dia buwat mcm2 kat kita or else..

Amalan Pertama
Baca ayat terakhir dlam surah Al-Fatihah sebnyak 7 kali n hembus ke arah orang yang sedang mrah tu..
insyallah kemrhan akan reda dan sebalinya mengasihi orang yang mmbcan menghembuskannya..


Amalan Kedua
baca tiga perkataan ni;
1) bca ayat ni sbnyak 16 kali
 

2) bca Surah As-Syua'rak; ayat 19
Maksudnya:: Allah maha lembut pada hamba2nya;Dia mmberi rezeki kepada yang dikehendakinya 
dan Dialah yang maha kuat lagi maha perkasa,


3) bca doa ni sebnyak 16 kali




::DOA MEMUDAHKAN URUSAN::

boleh diamalkan dlm keadaan skrnag ngah tgh serabut ni.mudah2an segala urusan2 ku di masa depan akan dipermudahkan.aminn.

Amalkan bca Surah Al-An'am, ayat 63 dan 64 sebnyak 5 kali seleps solat


"Sesungguhnya Ya Allah, hamba mu ini telah banyak melukakan hati sahabt2 ku..Engkau ampunila dosa2 yang telah aku lakukan,buka kan la hati sahabt2 ku yang len agar kembali ke jalanMu Ya Allah. Bimbingla kami ke jalan yang Engkau redhai..aminnnn.."

Saturday, 9 July 2011

::E-day~Note of Thanks::

This entry is specially dedicated to those yang involved dlm menjayakan majlis saya..tanpa kalian tiada apa yang sempurna di majlis tersebut..tiada kata yang leh diungkapkan melainkan terima kasih yang tidak terhingga dari saya dan keluarga..

jasa dan doa kalian akan sentiasa diingati dan semoga doa kalian dimakbulkan hingga ke pengakhiran yang sempurna dan gembira..terima kasih sekali lagi kepada :

:: side abah::

en abd rahman & keluarga ( family saya )
en saadun & keluarga (pak long)
en abd rahim & keluarga (pak tam)
en abd ghafar & keluarga ( cik Y)
en abd aziz & keluarga (pak teh)
pn juriah & keluarga (mak su)
tok lang & keluarga
tok chik & keluarga
tok teh & keluarga
tok ndak & keluarga
pkcik mizi & keluarga

::side ibu::

en khalid & keluarga (cik lid)
pn esah & keluarga ( mak ndak)
pn hasnah & keluarga (mak jang)
pn salmiah & keluarga (mama ncit)
pn basariah & keluarga (mak su)
en ishak & keluarga ( cik ak)

::members:

member2 adik saya
ex-convent ( shida n umil)
ofismate (k.nat,k.yvonne,k.ani,en talib,a.wan,a.nan,shahril,k.ida,k.t,en abah)
member2 ofis ibu
member2 balai abah
jiran2 tetangga (pondok tanjung n desa jana)


last but not least special thanks to my main n back-up photographer! 
keep up a good job guys! *tanpa korang lagi xder kenangan2 n snapping gmbar ke sana ke mari.he*

dan sume pihak2 yang terlibat secra langsung dan tidak lngsung * maaf andai ader nama2 yang xtertera*..xdpt nk ingt sape yang hadir lagi pada mjlis tersebut..he


::Post Engagement::

Setelah berhempas pulas hampir sebulan persiapan tuk majlis pertunangan saya,akhirnya selmat sume.alhamdulillahhh...syukur ke hadrat Illahi..incik tunang saya xdpt menghadirkan diri due to some circumstances yang xleh nk elak..

tp lawak jugak dari tgahri smpai petang duk mesej tanya setle ke x, ok ke x,sume dia risau..hehe.tp memang xdpt nk reply on dat time dia nyer mesej sebb masa tu hanfon ntah merata2 letak..he. ape2 dah selamat sume sayang. no need to be worry!

Mlm hari tersebut memang agak lapar, sebb dari pagi smpai petang saya hnya makn nasi lemak(brekfs) tuk lapik perut...smpai petg almost 6pm ru mkn nasi balik..nak kata lapa memng sangt lapa, tp nk wat cmne xlalu n xselera nk mkan..*masa sarung cincin pun prut dah nyanyi2,ntah bakal mak mertua dengar ke x.hahaha*

dengan ape yang berlku pada saya ari tu barulah saye rase cmne pengantin2 rase lau tiba hari kejdian diorang.ptutla ader yng smpai pengsan pun ader sbb xmkan..hha..xper2 saya tau cmne prasaan tu.cewahhh...

Okeh tuk post engagement nyer entry ni just nk share ape yang kiotrg adik bradik n sepupu sepapt wat lepas majlis berlangsung..tetiba kul 8pm dah trasa lapa nk p pekene chicken chop,so kiotrg pun plan la.siap sume dlam kul 11pm ru kuar umah tuk pekena ntah ni kira dinner + supper kot!..hahah open table by along tuk 7 orang..

sungguh malang nasib mlm tu pegi orange corner, tutup plak..at last decide pegi mkn kat kamunting timur..order pe eh. nasi goreng USA 5 , nasi goreng kampung n nasi goreng sotong (ni saya order,ntah la tetiba plak teringn mkan ni.pdahal xpernah mkan pun.he)..

waiter tu bagi smbal blcan xckup kiotrg mintak lagi smpai dia perli bagi mngkuk besaq!hahaha amik kau,mngkuk besaq pun abis jugak weh. tudiaa serius punya lapaq licin sume pinggan!! ni ader slot2 selingan masa makan.sesi forum perdana punya,*tajuk perbincangan dirahsiakan* ni kira ala2 sesi meluahkan prasaan n mengadu nasib oleh adik2 sedara saya..

Lepas bedal nasi goreng tu ape nk wat eh, kitorg g jalan2 kat downton, tp mcm xder pe je. at last rasa lapaq plak lagi...*kali ni mmang diet saya dah out..mkan + melantak sunguh2 nih!* p beli plak oblong kat china town *since that my adik sedara xpernah makn so saye pun mengofferkan diri open table tuk diorang*..

jom weh nk lpak mana plak nih? lake garden jom! p pusing lake garden tpg mcam seraaammmm je, gelap sangt.

at last kitorg balik umah odw singgah amik kamera n p lepak kat lake garden kamunting!! weh tau jam tu dah pukul 12am..paling terbaik doo lepak time2 ni..

memang terbaik la masa ni rase release sangt2 mlm tu..
kiotrg men kat tmpat permainan tu
*mcm xpernah men pun ader.haha.nk men time siang malu kot!*


::oh No! ketiak hangit!!::
 


:: ni ru nama pelahap makan!::




 



:: weh nk terbang ke ape nih?::
 




::yeaaaa...leh lompat!::
 




 






:: cepat weh, dah ngantuk nih!::
 





 
:: tongek2..time kecik2 xmen bnda alah ni kot!::


at last smpai umah almost 330 am..balik umah basuh kaki n trus sweet dream!..
memang lena xingt dah pastu. memories that will never ends! thanks guys for make this day hapening n wonderful!



>> continue Part 4 ~note of thanks







::My E-Day > Part 2::

Here's we come to picture of guests + family..
*credit to my dear adik for being my back-up photographer!*


:: family side ibu ~ maksu::



:: family side ibu ~ mama ncit ::


:: family side ibu ~ mak jang::


:: ni gadis2 melayu side abah aka my cousin::


:: terbaik sayang!::


:: family side abah ~ maksu
say peace yoo::


:: family side abah ~ cik y n cik zai ::


:: family side abah ~ pak teh ::


:: family side abah ~ paklong ::

gmbr2 kat bawah ni sume diamik oleh phtgrpher jmputan saye..
ader yg upload kat fb, n an waitng for my complete cd to be sent *excited*
 credit to my photographer! u did a great job guys! *xpernah2 saye kene posing teruk cmni..betul2 kene dera ngan diorang.hhe.btw i enjoyed it!::


::wif my mom's boss::




:: geng2 reunion ibu ~thanks aunty & uncle!::


































>>continue Part 3 : Post Engagement Day

::My E-Day > Part 1::

jeng jeng jeng..weh ni dia part 2 yang duk tgu2 sangt..saya upload sume gmbr yang berlaku pada hari kejdian..xder banyak nk tulis sbb sangaaaat happy + penat on dat day!happy watching!
*dalam hati dari pagi dup dap dup dap,gundah gulana betui..ntah baru tunang lum nikah lagi.hehe*

meh sila2 la jenguk gmbr2 di bawah..=)


:: time kasih adik2 saya kerana tnpa diorang xsmpurna jugak..
dah banyak tolong akak korang..makaceh.
akak dah belanja baju dah kan??hehe::


:: adoi sungguh tidak cover kamu nora..he.ngah gayut ngan sape ntah!::


:: rase sangt la smbam.n moral of the story the nite b4 please n please make sure cukup tido 8hrs..lau x,sok gmbr mesti kuyu..huhu.cmni la.=(::
p/s:kuyu ke sembm ke posing tetap posing!he


:: coklat yang geram + sayang nk makan..he::


:: sebahgian hntran dari pihak pmpuan tuk pihak lelaki::
*handmade okee~*
theme : black n white


:: sbhgian hntran dari lelaki ke prmpuan::
theme : red & silver


:: majlis tahlil n doa selmat masuk umah::
semga diberkati segala urusan..aminnn


:: muka2 gumbira sepupu2 n sedara belah abah::
ni sume muka2 posing ni.he


:: family sebelah ibu::


:: rombongan dari wakil pihak lelaki::


::alhamdulillah selamat jugak akhirnya..aminnn::


:: restu n sentuhan dari kasih ibu & abah tersyang=)::


:: bersama suma hantarn pihak lelaki & permpuan::


:: wif my ofismate; 
thanks to kak ani, kak nat n kak yvonne!::


:: my dearie siblings!::


:: wif along rusni..anak angkt ibu & abah::


:: my dear ibu n abah..time kasih atas atas doa n restu ibu abah dan adik2..::


::my lovely family..thanks abah, ibu, amie, ayin n adik..::

>>continue to Part 2 :: pic of guests!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...